13.4.08

Rajlovačke ljubavi

Kaze Balashevic da su sve prave ljubavi tuzne. Mozda je u pravu a mozda i nije. Svako od nas ima pravo na svoje mishljenje. Ova slika je uspomena na jednu rajlovachku ljubav koja je vremenom prosla i nije opstala. Moja cimerka Tanja Mandic i Nakarada Aleksandar, Aca. Da zivot bude chudniji Aca je u braku, i dok sam ja bila u Momi imali su vec jednog sina Savu, sa jednom drugom nasom devojkom i IV klase, radarski mehanichar Micic Slavica. Ko bi mogao pomisliti dok je ova fotografija stvarana da im je zivot sasvim drugacije namenio. Kako mi je poznato, njena cimerka Nada Vidakovic se u to vreme zabavljala sa Mikijem, Acinim dobrim drugom takodje nasha klasa, ali se ni ona kasnije nije udala za njega vec za momka iz I klase VSSR Milan Vuchkovic zvani Mika i imaju jednog sina (mozda sad imaju jos koje dete, to sada nisam sigurna).
Kad se setis jedne stvari, secanja jednostavno krenu kao porusheni niz domina i ko bi rekao da se tolikih stvari secamo. Da ne bude ovaj post tuzan do kraja...tri puta URA za parove koji su tada bili u ljubavi i jos uvek traju :) 

41 comments:

Nikola Klinac said...

Neno... Tri puta URA i za one parove koji nisu uspeli da opstanu...
Možda je tako bolje... Sad svako ima svoj život i porodicu, a sećanje na ove dane o kojima si govorila je uvek lepo i nostalgično...

Anonymous said...

Ok, ura za sve...jer zivot nam je izgled ipak odredio ono sto je najbolje za nas iako nam se mozda unekim trenucim tako nije chinilo, vreme je tu da nam pokaze ko je u pravu...wau, 19 posetioca u isto vreme, sta je ovo stigao poslednji autobus iz Sarajeva u Rajlvac...pozdrav svima i a vidim, izlaznice i bele dozvole na pregled

Bobar said...

Bas lepo, ima nas dosta koji se sacamo lepih dana i Rajlova

Anonymous said...

Vidi ti Bobara..sta je druze, nesanica?

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
nadalina said...

Koji ste vi vampiri,u koje doba svrljate po blogu da sutradan ne mogu povatati koliko ste komentara napisali :)
Svaka cast samo nek je zivo!
A sto se tice parova ovo je Neno ziva zavrzlama,ko bi pomislio da ce zivot tako sve izrezirati.Acu(mog druga iz odjeljenja) sam davno srela i tad jos nije bio ozenjen cini mi se.

Anonymous said...

Da ga sada sretnes ne bi ga prepoznala, ostale su mu prepoznatljive plave ochi, duboku glas i ostao je i dalje veliki drugar.

TanjaT said...

Da ovo je bila ljubav, za koju smo svi mislili da se nece zavrsiti...secate se devojke kad Nakarada zaurla sa donjeg sprate...Taaanjaaa...i Mandickino momentalno trcanje u tom pravcu...

Anonymous said...

Znam jos neke koji su vikali a one trcale. Neke su cak isle u padobransku sekciju jer im je bilo brze da iskachu kroz prozor, ipak je to bio drugi sprat pa valjalo je biti utreniran za takve aktivnosti.

TanjaT said...

Uh Neno ovo je bas nisko..na koga si se sad namerila!?

Anonymous said...

Nisi valjda i ti htela u padobranke :)))

TanjaT said...

ja zavrsila obuku za padobrance Nevena....izgleda da ti je to promaklo...:)))

nadalina said...

Znaci to iskakanje kroz prozor je bilo u sklopu obuke! Ti Nevena odmah imas neke "shporke" misli ,sram te bilo :)

Anonymous said...

"shoprke" ? prevod molim

nadalina said...

Ja to htjela malo zamaskirati da se ne daj boze ne naljutis a ti trazis prevod. Pa evo ti: prljave :)

Anonymous said...

Nadalina draga dok ja ukapiram... :)))

Velid Bajramović said...

Kažu da je bilo u toku obuke u skijanju na Jahorini, poslije "iskontrolisanog" povečerja u 22 sata, iskakanja kroz prozor, odlazaka u neke disko-klubove i igranja do ranih jutarnjih sati. Ja, lično, ne vjerujem u to :-) Čak mi se dešavalo da prepoznam neku učenicu u disku, al sam "znao" da to nije moguće, jer sam ih vidio kako spavaju par sati ranije. :-)

nadalina said...

Ja se ne sjecam da nam je bio ogranicen izlazak i da sam se odlicno zabavljala u Jetiju (nisam skakala kroz prozor).Sad kako je to onda bilo izvodljivo ako je bilo povecerja vise se ne sjecam.Vjerovatno eto tako ko sto ti kazes da vam se "pricinjavalo" da nas vidite :)))

Anonymous said...

Mi iz IV klase a bez padobranske obuke nismo garant iskakale. Tanja i Kiza kanda cute :)))
A vi druze kapetane jeste li to bili po sluzbenoj duznosti u inspekciji u tim diskotekama. Nesto kao dezurni oficir na terenu

Velid Bajramović said...

Nismo imali dežurstvo na isturenom komandnom mjestu-u diskoteci ;-) , nego sam ja tad imao potrebu da budem u diskoteci, jer mi je tad bilo a) 27 godina života i b) 4 godine braka :-) Čini mi se da mi se više išlo u disko zbog b) ;-)

TanjaT said...

Kakva je to prozivka Nevena, e bas si nasla Kizu i mene da stavis na tapet.... obuka koju smo prosle je bila zbog fizicke spremnosti i zelje da se probaju ekstremni sportovi...wild child in heart... a ne trcanja za pitomcima...

kiza said...

Tanja i ja smo brzo trcale, a i sa padobranskom obukom nije nam palo na pamet da iskacemo kroz prozor! Secam se samo onih kreveta na sprat i velike sobe - jedino da neko nije ispao sa gornjeg kreveta... ali bi se to culo...Problem je sto je Velid bio u diskoteci bez dozvole svoje zene, a manji problem je ako je slucajno neka ucenica otisla u diskotetu s drustvom!

Velid Bajramović said...

Ko kaže da sam bio bez dozvole? :-)

TanjaT said...

A imali ste dozvolu?

Velid Bajramović said...

Koliko ja znam, dozvole su uvijek bile kod kapetana ;-)

nadalina said...

Uh,uh sto postaje zanimljivo. Ma vidi ti Kize,s neba pa u rebra.

Anonymous said...

Meni nesto ovde upade u ochi. To je kapetanov razlog pod b) sa kojim se ne slazem. Meni je upravo 4 godine braka i nemam nikakvu potrebu ici po diskotekama sada, narochito posle igranke koju imam svao veche dok ne uspavam dete. e sad, izgleda da je kod mene onaj razlog pod a) jos bitniji a to je da meni nije sada 27 nego 37 i da je tu izgleda prisutan i zamor materijala :)))

kiza said...

Ha, ha, ha... a sta da kazemo mi sa preko 15 godina u braku,a istim godistem?

nadalina said...

Tako je Kizo! A sto se tice diskoteke voljela sam ici sa 27, a volim otici
i sad sa 37!!!

Anonymous said...

Ma ko kaze da mi se ne ide, nego nisam u prilici.

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
kiza said...

Zenske, svaka vam cast!

Anonymous said...

Kizulence :) sto si se ti ucutala

kiza said...

Neno, da ti se ne pravdam, al ne mogu da vas sustignem svaki dan zbog obaveza/ko bi rekao/, ali ne dam se, vidis?

halavać IV kl said...

zna li ko kako završi ljubav olivere i kuzminog brata

Željko Krišto said...

koliko ja znam brakom,,,,on mi je bio komandir dok sam radio u eskadrili

Shoma said...

Ovo je nevjerovatno, ova slika mi vraca vise memorija nego bilo koja druga. Mislim da se sjecam i momenta kada je slikana.
Tako to ide, prve ljubavi su ocito samo jedna znacajna stanica na nasem putu ka zrelosti.Tu se naucimo da je uvijek ljepse davati nego uzimati, naucimo biti ljepse osobe. Drago mi je sto su Caca i Aco, meni licno veoma drage osobe,zavrsili zajedno. Vidio sam ih prosle godine , imaju dvoje predivne djece.

Miroslav said...
This comment has been removed by a blog administrator.
TanjaT said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Miroslav said...

Meni je tako rekla , a zasto nemam pojma...
I da to je ta Tanja (nekada Mandic) , znam sigurno...

TanjaT said...

Onda je to drugi par carapa....

PLAVO VEČE - Connecting People!

Ako želite da pronadjete prijatelje iz Rajlovca ili da Vas neko pronade, potrebno je da se prijavite. Zato je potrebno da istinitim podacima ispunite ovaj obrazac i da ga pošaljete. Ovi podaci nece biti zloupotrebljeni i javno objavljeni! Obavezna polja (*)

Bio/la sam... *
Ime i prezime *
Skola



Klasa
Vod / Odelenje
Grad i Drzava (gde zivim sada) *
Telefon (po zelji)
E-mail *
Poruka
Saznao/la sam za blog...
Ako me neko trazi...